Een vergadering, heidag of strategiedag kan intensief zijn. Daarom starten wij de dag bij Het Gemaal van Muiden graag iets bijzonders (en lekkers!): een heerlijke plak van onze huisgemaakte rozemarijn-amandelcake. Altijd huisgemaakt en ontzettend lekker bij een goede kop koffie of thee. Een heerlijk warm welkom dat meteen zorgt voor een ‘thuis’ gevoel en ontspannen sfeer.

Bij onze bijzondere vergaderlocatie in Midden-Nederland, aan de rand van de polder met uitzicht op het Muiderslot, draait alles om gastvrijheid en aandacht. Of het nu gaat om een kleinschalige vergadering met overnachting, een inspirerende strategiedag aan het water, of een teamdag met diner op locatie. Of zelfs een barbecue op ons terras met uitzicht op het Muiderslot. Want we gaan verder dan de cake! We zorgen natuurlijk dat jullie de de hele dag van de heerlijkste gerechten genieten, van ontbijt, tussendoortjes en snacks tot de friandises bij de koffie na het diner.

Maar toch… you never get a second chance at a first impression. En die eerste indruk? Die begint  met onze rozemarijncake, iedere dag weer.

Et volia! Wat goed is delen wij graag. En daarom geven wij nu het geheime recept van de beroemde rozemarijncake zomaar weg. Zodat je er ook thuis van kunt genieten!

Recept: Rozemarijn-Amandelcake

Ingrediënten:

  • 200 gram zachte (liefst gezouten) roomboter
  • 200 gram rietsuiker
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 theelepel vanille-essence
  • Enkele malen zeezout
  • 5 takjes verse rozemarijn, gestript en fijngehakt
  • 4 eetlepels halfvolle melk (of amandelmelk)
  • Een flinke portie liefde ​

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng de boter en suiker tot een romig geheel.
  3. Voeg de eieren één voor één toe, samen met telkens een lepel zelfrijzend bakmeel.
  4. Voeg de vanille-essence, zeezout en fijngehakte rozemarijn toe.
  5. Meng het resterende bakmeel en het amandelmeel door het beslag.
  6. Voeg de melk toe om het beslag smeuïger te maken.
  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin.
  8. Strooi wat rietsuiker over de bovenkant voor een knapperige korst.
  9. Bak de cake in ongeveer 70 minuten gaar.
  10. Laat de cake afkoelen en garneer met een takje rozemarijn.

Ogen dicht en… geniet! ​