Workshops

Workshop ‘HOSPITALITY’

“Gastvrijheid is hot, hospitality is in”.

Tv programma’s,  tweets of reacties op  blogs en in tijdschriften: overal wordt zichtbaar dat klanten de manier waarop ze benaderd worden heel belangrijk vinden. Klantvriendelijkheid in de dienstverlening spreekt tot de verbeelding  en krijgt volop de aandacht. En dat is terecht! We zijn allemaal dagelijks klant: via de telefoon, e-mail,  persoonlijk in een winkel of aan de balie van jouw bedrijf.  We ervaren daarmee ook allemaal hoe plezierig of vervelend dat contact kan gaan. Zeker in deze tijd is het belangrijk dat de klant zich aan je bedrijf verbindt en dat een eerste klant een vaste klant wordt. Natuurlijk is een solide kwaliteitsproduct belangrijk , maar het is  juist de benadering die centraal staat in de beleving van goede service en een gastvrij onthaal. De loyaliteit van de tevreden klant  wordt voor een belangrijk deel bepaald door de manier  waarop hij te woord wordt gestaan, de manier waarop hij wordt ontvangen en behandeld, ook -en misschien juist- bij ontevredenheid of klachten.

Toonaangevende bedrijven, zoals de KLM,  richten zich daarom juist op de kracht van positief en oprecht gastvrij contact met de klant.
Hoe maak je op een effectieve, positieve manier contact met je klant, ook als deze minder tevreden is. Kleine veranderingen kunnen al een wereld van verschil maken.

In deze interactieve workshop vinden we antwoorden op o.a. de volgende vragen:

  • Wat kan je voor de klant betekenen door de manier van contact maken en benadering?
  • Wanneer komt een klant graag bij je terug?
  • Hoe verander je een klacht in een compliment?
  • Hoe worden klanten ambassadeurs van jouw bedrijf?

Na de workshop:

  • heb je inzicht in het begrip ‘gastvrijheid’
  • weet je  wat gastvrijheid betekent in jouw dagelijkse werk
  • weet je welke  persoonlijke vaardigheden je slim kunt inzetten om de klantgerichtheid in je bedrijf direct te vergroten

We werken op een  interactieve wijze met vaart en plezier met elkaars aan haalbare resultaten op het gebied van hospitality en positieve klant-contacten. Je gaat naar huis met tenminste 3 tips die je direct de volgende dag kunt gebruiken.

Door wie

Deze workshop wordt verzorgd door Monique van Zanten. Zij heeft een zeer ruime ervaring opgedaan in de  luchtvaart waar ze onverminderd met ongelofelijk veel plezier gasten ontvangt en bijdraagt aan een gastvrije en memorabele reis. ‘Ik geloof in de kracht van een oprechte en authentieke klantbenadering en weet uit ervaring dat je zelfs bij klachten het tij kan keren door een positieve en inlevende houding.’ Monique geeft trainingen aan vliegend personeel op het gebied van effectief communiceren, gastvrijheid en het versterken van ieders talenten op het gebied van klantbenadering.

Pin It on Pinterest

Share This