Et…… volia! Geef ik zomaar mijn heel speciale, ubergeheime recept van mijn ‘signature goodie’ weg; Bij ontvangst ligt hij er altijd, en dat al sinds 2001! De huisgemaakte rozemarijn-amandelcake. Hierbij het recept en ga je ‘m echt maken? Zet je ‘m even op instagram met #rozemarijncake #hetgemaalvanmuiden?
- 200 gr zachte (liefst gezouten) roomboter
- 200 gram rietsuiker
- 3 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gr amandelmeel
- 1 tl vanille essence
- Paar malen zeezout
- 5 takjes verse rozemarijnm gestript en fijngehakt
- 4 el halfvolle melk (of ameandelmelk)
- Veel liefde 😉
Verwarm de oven op 175 gr. Vermeng de boter en suiker en voeg daarna één voor één de eieren toe met telkens een lepel zelfrijzend bakmeel. Vanille toevoegen, zeezout, en gehakte rozemarijn,en daarna de rest van het meel toevoegen. Voeg wat melk toe om het deeg wat smeuïger te maken. Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het deeg erin. Als laatste wat rietsuiker over bovenkant strooien. Na 70 min is de cake klaar. Leg er voor de gezelligheid een takje rozemarijn op bij het uitserveren. Ogen dicht en……geniet!