Een weekendje naar een fijne stad om lekker te slenteren of te fietsen, heerlijk te eten, een museum en een stadspark te bezoeken… het is een favoriete tijdsbesteding van me. Hoog op het lijstje staan Nice!

Waarom? Je vliegt er in 1 uur en 45 minuten naar toe en dat doe ik dan het liefst met alleen handbagage. Op Nice aangekomen loop ik naar de bouelevard en pak een fiets via vélo blue waar ik me van tevoren al voor heb aangemeld zodat ik de fiets met mijn telefoon kan huren. Mijn handbagage slinger ik in het mandje aan het stuur en ….off we go! Na een paar honderd meter rijd je al langs het strand met de azuurblauwe zee erachter en komen de geuren uit de keukens van de strandrestaurants je al tegemoet; gegrilde visjes……heerlijk!  Ik verblijf er graag in ‘le Vieux Nice (wel erg druk en in de zomer veel geluid uit de bars en restaurants, maar oh zo sfeervol!) maar ook Le carre d’Or is een fijne wijk om te verblijven. Vanaf de lunchthaven fiets je er 25 minuten over.

Top 5 restaurants in Nice:

  1. le Galet; 3 Promenade des Anglais,  Nice

Een heerlijk strandrestaurant vlakbij het park en de oude stad. Het terras heeft een mooi licht en strak design en de gerechten zijn Italiaans-mediterraan. In het restaurant komen de hippere Nicois en in het zomerseizoen is het ook zalig toeven op het strand hier. De pasta’s en  desserts zijn enorm! Ik neem hier graag een gegrild visje met sauce vierge. Met een heerlijk glas provencaalse rosé. Goddelijk!

2. Le Bistrot d’Antoine, 27 Rue de la Préfecture, Nice

Een klassieker en groot favoriet van de nicois; een menukaart die eigenlijk niet verandert maar het eten is altijd goed en de een heerlijk plekje in de oude stad. Lekker als je buiten kunt zitten en te starten met een glas Champagne. Mijn favoriete gerecht hier: Boudin noir met appel….. ik heb het nog nooit ergens beter gegeten!

3. Le Sejour Café, 11 Rue Grimaldi, Nice

Echt een verwennerij om hier te eten en een super aardige gastvrouw. Veel liefde voor aankleding, bereiding en opmaak gerechten. Overdag is dit overigens ook een leuk en stijlvol winkelwijkje.

4. L’Uzine, 18 Rue Francois Guisol, Nice

Dit resutaurant ligt in de wijk achter de haven en deze wijk wordt steeds bruisender. veel jong (studenten-)publiek hier; vrolijk en uitgelaten en vaak staat er ook een livebandje of artiest te spelen. Ze staan bekend om hun goede cocktails en de gerechten zijn heerlijk, groenterijk en mediterraan.

5. Chez Palmyre, 5 Rue Droite, Nice

Deze ‘; hidden treasure’ bevindt zich in de oude stad. Toen ik er onlangs eindelijk terecht kon (het zit al snel vol, want het is klein) was ik verbaasd over de organisatie. Eén persoon in een hele strakke en schone keuken en één gastheer. Ik denk dat er maximaal 30p kunnen dineren. Maar het was fantastisch! Heerlijk gegeten in een soart huiskamer. Voor een appel en een ei….

En dan nog een kers op de taart….: als je in Nice bent is het geweldig om langs het water naar Villefranche te wandelen (daar doet een gemiddelde wandelaar ongeveer 2 uur over). De vergezichten zijn adembenemend en aangekomen in Villefranche moet je echt even gaan lunchen bij ‘La Baleine Joyeuse’ (4, quai de la Corderie, Villefranche -sur- Mer) . Eenvoudig maar heerlijk eten dat vanuit een kleine keet wordt geserveerd.

Bon Plaisir!

Pin It on Pinterest

Share This